Hokejisté Karlových Varů prohráli pošesté ze sedmi posledních extraligových zápasů

Půl zápasu vydrželi, ale nakonec s favoritem prohráli. Karlovarští hokejisté nestačili na vedoucí Spartu. Z posledních sedmi utkání jsou v extralize pošesté bez bodu. V Praze prohráli 2:5.

„Myslím si, že první třetinu jsme úplně špatně odehráli. Pak jsme dostali dva blbé góly za sebou. Samozřejmě potom se Sparta dostala na koně, kord tady u nich je to potom hrozně těžké hrát,“ řekl za poražené útočník a střelec jedné z branek Petr Koblasa.

Kromě první třetiny a také čtyřminutového oslabení to Vary vydržely do poloviny zápasu. Před druhou přestávkou už bylo skóre 3:0, to bylo pro energetiky hodně těžké zvrátit. Karlovarští navíc hráli bez opor Fleka a Rachůnka.

„Klíčové momenty byly podle mě dva – tři laciné branky ve druhé třetině a potom když jsme ve třetí třetině dali kontaktní branku na 3:1, tak jsme velmi rychle inkasovali čtvrtý gól. Sparta vyhrála zaslouženě, ale myslím si, že v té omlazené sestavě, ve které jsme byli, jsme podali bojovný výkon,“ uvedl za Západočechy asistent trenéra Tomáš Mariška.

Sparta vyhrála pošesté za sebou a vede extraligu. Karlovy Vary prohrály šest z posledních sedmi zápasů a jsou na osmém místě tabulky. Zlomit sérii proher se energetici mohou pokusit už v pátek 5. února od 17.30, kdy hostí České Budějovice.

autoři: František Kuna , nkr
Spustit audio