Hokejisté Motoru jsou krok od baráže o extraligu. V cestě stojí pražská Slavia

11. březen 2017

Bitvy o postup do baráže o hokejovou extraligu odstartují prvními zápasy už v pondělí 13. března. Jihlava přivítá Kladno, České Budějovice Slavii.

Loni v semifinále WSM ligy pomohl slovinský obránce Žiga Pavlin vyřadit v dresu Slavie Praha českobudějovický Motor. Letos stojí oba celky zase proti sobě a shodou okolností v naprosto stejné fázi soutěže. Jenomže Pavlin už nehraje za Slavii, ale stal se z něj Jihočech.

Žiga Pavlin nasbíral v sezoně v základní části WSM ligy na obránce úctyhodných 35 bodů. Nejen proto, že se mu v sezoně daří, už se nemůže dočkat, až v dresu s velkým M na prsou vkročí do semifinále soutěže. „Celý tým se těší na ty zápasy. Čtvrtfinále bylo super a myslím, že semifinále bude ještě lepší,“ říká.

Kdo se podívá na led, okamžitě pozná, že obránce ze Slovinska má v krvi také útočení. V play-off si ale bude muset dávat pozor na zadní vrátka. „V play-off se za každou chybu platí, každá chyba může zlomit celou sérii, takže se držím víc vzadu, ale pomohu také v útočném pásmu,“ komentuje.

Ofenzivní choutky beka svého týmu také velice dobře rozpoznali trenéři. Asistent hlavního kouče Antonína Stavjani Martin Štrba rozhodně nebude Žigu Pavlina držet na uzdě. „Jeho síla je dopředu a měl by nám pomoci v tomto směru, ale je to přeci jenom obránce, musí bránit. Ty úkoly jsou dané tak, aby nedostal gól, ale pokud má možnost zaútočit, tak mu v tom samozřejmě nebráníme, stejně jako dalším klukům v obraně,“ vysvětluje.

Pro Žigu Pavlina bude série mezi Motorem České Budějovice a Slavií specifická. Loni se oba týmy ve stejné fázi střetly také, jenomže Slovinec hrál v dresu Slavie. „Bude to trochu zvláštní, ale já se na semifinále se Slavií těším. Mám radost, že jsem v motoráckém dresu, a zkusíme to vyhrát. Musíme to vyhrát a pak se dostaneme do baráže,“ říká Žiga Pavlin.

Ani jemu neuniklo, že Slavia měla v polovině sezony obrovský problém, který vyvrcholil odchodem klíčových hráčů. Pro něj je postup sešívaných do semifinále soutěže překvapením. „Myslel jsem, že skončí na konci tabulky, jak měli ty problémy, ale zvládli to. Bude to tedy těžký soupeř. Mám tam pár kamarádů, ale na ledě je to jenom soupeř. Bude to těžká série,“ vzkazuje Žiga Pavlin svým bývalým spoluhráčům do Edenu.

autor: kaj
Spustit audio