Hokejisté Motoru mají pro novou sezónu jasný cíl - postup do extraligy

5. září 2017

Nic jiného než postup do extraligy je nezajímá. Tak by se dala volně tlumočit slova vedení hokejového klubu ČEZ Motor České Budějovice, která zazněla těsně před startem nové sezóny.

Prodaných je dokonce víc permanentních vstupenek než loni, a to přes čtyři tisíce. Rozpočet klubu se příliš nezměnil a nemění se ani cíl. „Postup do extraligy je náš nejvyšší cíl, který se samozřejmě pokoušíme splnit. Jsme připraveni bojovat v baráži a uspět,“ potvrzuje prezident Motoru Roman Turek.

Podle trenéra Antonína Stavjani se podařilo vhodně kádr obměnit. Největší posilami podle něj jsou Nedorost do útoku a Kutlák do obrany. Ze Zdeňka Kutláka se stal pilíř defenzivy, lídr týmu a kapitán.

Zdeněk Kutlák je hlavně rád, že mu slouží zdraví. „Zatím drží, chuť určitě je, optimismus na začátku sezóny je vždycky. Na první zápas se všichni těšíme a uvidíme, jak to bude vypadat. Výsledky byly takové nahoru dolů a mě mrzí ty poslední dva zápasy se Znojmem a Kladnem, protože výkon nebyl dobrý. Teď ale máme ještě týden na přípravu a doufám, že to vyladíme,“ řekl.

Prezident klubu Roman Turek nechtěl mezi novými oporami vyzdvihovat jedince. „Všichni hráči, kteří přišli do mužstva, by měli patřit mezi opory. Proto jsme je angažovali,“ připomněl.

První zápas WSM ligy odehraje českobudějovický Motor v sobotu 9. září v Litoměřicích. Doma se poprvé před svými fanoušky představí až ve středu 13. září s pražskou Slavií.

A koho považuje Roman Turek za největší soupeře? „Řekl bych Karlovy Vary, které ještě loňskou sezónu hrály extraligu. Myslím si, že zajímavé zápasy by mohly být s Kladnem a sám jsem zvědavý na nováčka soutěže Vsetín. My každopádně chceme patřit mezi špičku,“ odpověděl.

autor: kaj
Spustit audio