Hokejisté Motoru vstupují do nového ročníku WSM ligy. Jejich cílem je postup do extraligy

7. září 2016

V sezoně 2016/17 povede hokejisty týmu ČEZ Motor České Budějovice nový hlavní trenér Antonín Stavjaňa a jako asistent Martin Štrba. Na tiskové konferenci před středečním prvním zápasem si dalo vedení klubu jasný cíl. Prezident klubu Roman Turek by rád viděl Motor v extralize.

„Myslíme si, že noví hráči pro nás budou přínosem a pomohou nám k tomu cíli, tedy postoupit z play-off do baráže a uspět v baráži a postoupit do nejvyšší soutěže,“ komentoval.

Největšími soupeři v boji o postup mohou podle něj být týmy Kladna nebo Slavie. „Myslím, že to budou dva hlavní adepti, kteří budou chtít postoupit, ale samozřejmě jsou tam i další mužstva jako Jihlava. Mnohdy se vyzdvihují ty nejznámější týmy, ale i týmy, kde mají extraligová mužstva farmy a dávají tam svoje hráče, jsou silní soupeři,“ dodal Roman Turek.

První zápas odehraje budějovický Motor ve středu v Praze proti Slavii. Ta je podle trenéra silným protivníkem. „Měla výborné výsledky, hrála hodně s týmy extraligy a prokázala výbornou výkonnost. Takže možná je to pro nás docela těžký start, ale ukáže to momentální sílu,“ uvedl Antonín Stavjaňa.

„Každý zápas s sebou nese určitou nervozitu, ale myslím, že tým i já se už těšíme na mistrovské zápasy,“ dodal.

autor: kaj
Spustit audio