Hokejisté Motoru vzkazují, že se o postup do nejvyšší soutěže poperou zase v příští sezoně

25. březen 2016

Motor České Budějovice v příští sezoně hrát extraligu nebude, přestože o ni vedení klubu a fanoušci hodně stáli. Jihočeši odešli ze semifinálové série WSM ligy se Slavií Praha poraženi 0:4 na zápasy. Nesplněný sen o návratu ale nekončí. Třeba i proto, že Motor má nejpočetnější druholigové fanoušky v celé Evropě.

Konec sezony ale radost fanouškům nepřinesl. Trenér Radek Bělohlav hledal nejen důvody, proč tým nepostoupil do baráže, ale také svůj ztracený hlas. „Čtrnáct dní nemluvím a rodina se mi doma směje. Hlediště jsou plná, nemůžeme normálně komunikovat s hráči, takže se to na mě podepsalo,“ komentoval ještě zastřeným hlasem mistr světa z roku 1996.

Slova o plných halách jsou pravdivá. Nikde v Evropě byste nenašli stadion, na který ve druhé nejvyšší soutěži chodilo tolik lidí jako v letošní sezoně na Motor. Atmosféra při zápasech byla opravdu skvělá.

Jenže těsně před vstupem play off tým ztratil jiskru a vedení klubu v čele s prezidentem Romanem Turkem se rozhodlo k odvolání trenéra Petra Rosola. „Po stránce motivační byl potřeba nový impulz do mužstva,“ stojí si prezident klubu za rozhodnutím.

Na vývoji semifinálové série se Slavií se výrazně podepsala zranění. Motoru prakticky chyběly dva útoky. A ke vší smůle se v kabině objevili i hráči s příušnicemi. „Každý výpadek je znát a když se hráč vrací po nemoci, výkon není takový. Vzhledem k tomu, že jsme přišli o spoustu hráčů, to bylo potom obtížné,“ řekl Roman Turek.

Tradice a divácký zájem ukazují zároveň na ambice českobudějovického Motoru. Co se nepovedlo letos, může se povést za rok. Roman Turek fanouškům Motoru slibuje, že cíle zůstávají stejné a budějovický tým stále touží po nejvyšší soutěži.

To potvrzuje i trenér Radek Bělohlav. „Máme to v plánu pořád a přece teď nemůžeme říct, že bychom nechtěli postoupit. Naopak, chceme to co nejdříve,“ dodává.

Průměr návštěvnosti v základní části byl v Budvar aréně 5492 diváků na utkání. Sedmkrát jich bylo dokonce 6421. Tedy vyprodáno.

autor: kaj
Spustit audio