Hokejisté ostravské Poruby se chtějí pokusit o postup do extraligy

19. leden 2023 07:40

Porubští hokejisté přes středeční prohru 0:2 se Zlínem stále vedou druhou nejvyšší soutěž. Už druhým rokem klubové vedení mluví o ambicích pokusit se o postup do extraligy, kam vede cesta přes úspěch v play off a pak přes případnou baráž.

„Nikdo se tomu bránit nebude. Máme silného partnera, RT Torrax je silný partner. Uvidíme, kam to dojde,“ říká generální manažer Poruby Pavel Hinner. Před 20 lety fungoval na stejné pozici v tehdy extraligovém Havířově, takže ví, o čem mluví. „Samozřejmě momentálně jsme spokojeni. Před sezonou jsme chtěli hrát na špici tabulky, chtěli jsme hrát dobrý hokej, což se nám zatím daří. Samozřejmě jsou tam výkyvy, nejde hrát celou sezonu na prvním místě, ale větší část hrajeme,“ pokračuje Hinner.

I kapitán týmu Michal Vachovec, který má extraligové zkušenosti z Karlových Varů, mužstvu věří. „Myslím, že bychom na to měli. Takhle dopředu říct, jak by to vypadalo, těžko. Soustředíme se zápas od zápasu. Ale kdo by nechtěl hrát nahoře, ambice jsou nejvyšší,“ říká Vachovec.

Aktuálně se Porubě daří, ale vyřazovací část je záludná a náročná. „Jedna věc je základní část soutěže a pak je play off, to je nová soutěž. Už jsme se pomalinku začali připravovat, zvýšili jsme tréninkové dávky, do play off zbývá šest týdnů, takže už to připravujeme tím směrem, protože tam to bude opravdu těžké,“ říká Hinner.

Hokejisté HC RT Torrax Poruba

Takže klidně se může stát, že v další sezoně by se v Ostravě mohlo hrát derby Poruba – Vítkovice. „Ostrava není Praha. Dva extraligové celky by mohly být problémy. Rozpočet města taky není nafukovací, zřejmě by došlo ke krácení. Ale určitě by to náboj mělo a konkurence by byla jen k dobru,“ zvažuje Hinner.

Případnou baráž by kvůli mantinelům a videotechnice nemohli hrát Porubští na svém stadionu. Museli by hledat azyl, nejspíš právě ve Vítkovicích. Ale v létě už dojde k rekonstrukci stadionu, takže by od nové sezony extraligové parametry splňoval.

Spustit audio