Hokejisté Plzně porazili Pardubice 5:0

13. leden 2020 07:20

Hokejisté Plzně zvítězili v extralize nad Pardubicemi vysoko 5:0. Gulaš vede tabulku střelců extraligy.

Hokejisté Plzně si v dalším extraligovém zápase snadno poradili s Pardubicemi. Poslední tým tabulky zdolali 5:0 i díky třem bodům kapitána Milana Gulaše. Ten se třiceti góly vede tabulku střelců extraligy. V počtu vychytaných nul je na první příčce jeho spoluhráč Dominik Frodl. Čisté konto proti Východočechům bylo pro strážce plzeňské klece šestým v sezoně.

„Přišlo mi, že zase to nebylo takový, že bych vychlad, že občas tam nějaká střela přišla,“ těšila šestá vychytaná nula v sezoně Dominika Frodla. Jeho spoluhráči měli po celých šedesát minut vývoj zápasu pod kontrolou a plzeňský gólman tak nad možným čistým kontem začal přemýšlet už v průběhu utkání.

Východočeši prohráli deváté utkání z posledních deseti

„Za stavu pět nula už víte, že je třeba pět šest minut do konce, tak nad tím už jako gólman začnete přemýšlet, protože pět gólů, to by byl zázrak. Paradoxně jsou příjemnější ty zápasy, když je to třeba 1:0 nebo 2:0, že na to člověk furt nemyslí a nemá v hlavě, že chce vyhrát,“ myslí si Frodl.

„Jsem rád, že mi kluci pomohli, sice na konci ty dva fauly, ale pak to výborně odehráli,“ připomněl Dominik Frodl závěr zápasu, kdy jeho spoluhráči dali soupeři k dispozici dvě početní výhody. V nich ale Východočeši jen potvrdili svou současnou krizi. V Plzni prohráli deváté utkání z posledních deseti.

Útočník Zdráhal bude chybět v úterní dohrávce

Naopak Plzeň vyhrála popáté v řadě a vyhřívá se na třetí příčce tabulky. Jaká změna pro útočníka Patrika Zdráhala, v prosinci ještě hráče Vítkovic. „Samozřejmě je to lehčí v tom, že Plzeň je v herní pohodě a kluci hrají skvěle, cítím se tady dobře a nemůžu si na nic stěžovat,“ uznal Patrik Zdráhal, který k výhře nad Pardubicemi přispěl gólem po skvělé přihrávce Luboše Roba.

„Dlouho jsem takový gól nedal, často se dostávám do šancí a neumím je proměnit, kluci mi to musí nachystat,“ dodal plzeňský útočník Zdráhal. Ten bude týmu chybět v úterní dohrávce proti Liberci. Ve 24. kole totiž už nastoupil v dresu Vítkovic. „Samozřejmě, že mě to mrzí, že nemůžu hrát každý zápas, ale nedá se nic dělat. Doufám, že to kluci zvládnou a já jim budu držet palce,“ uzavřel.

Duel Plzeň – Liberec začne v úterý v 17:30.

autoři: Vladislav Janouškovec , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio