Hokejisté Šmídové i fotbalista Gebre Selassie v hledáčku fotoaparátu. Jak vznikaly snímky „srdcařů“

„Srdeční záležitosti – hrdinové dnešní doby“ je název akce, do které se zapojili také sportovci, například fotbalista Gebre Selassie nebo hokejisté senior a junior Šmídové. U fotografování snímků na výstavu, která bude součástí projektu, byl redaktor Pavel Petr.

Hrdinové dnešní doby. Takový podtext má charitativní akce představující na fotografiích známé osobnosti. Spojuje lidi, kteří v Libereckém kraji nechali své srdce a jejich práce je a byla pro ně srdeční záležitostí. Mezi nimi najdeme také sportovce; například hokejistu Bílých Tygrů Ladislava Šmída a jeho otce nebo fotbalistu Slovanu Liberec Theodora Gebre Selassieho. Akce je součástí Světového dne srdce.

„Všechno, co děláme, děláme srdcem,“ říká hlavní organizátorka akce Martina Motshagen. Zároveň přidává příklady sportovců, kterým při výkonu sportu srdce selhalo. Jak se na celý projekt dívá bývalý hokejista Ladislav Šmíd? Kdo přijel na focení pozdě? A co potvrzuje Theodor Gebre Selassie, který se jako správný patriot, po dlouhých letech strávených v zahraničí, před sezónou vrátil do Liberce? Poslechněte si reportáž.

V Libereckém kraji začne kampaň 3. září putovní výstavou barevných fotografií autora Marka Musila, při jejichž vzniku byl redaktor Pavel Petr.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související