Hokejisté Václav Nedorost a Zdeněk Kutlák se připojili k budějovickému Motoru

9. červenec 2017

Motor České Budějovice a jeho fanoušci touží po postupu do hokejové extraligy. Pomocníky nejpovolanějšími by pro jihočeský tým měli být dva bývalí reprezentanti - Václav Nedorost a Zdeněk Kutlák.

Oběma dohromady je 72 let a oba si to také uvědomují. Sedmatřicetiletý obránce Zdeněk Kutlák by rád slavil po sezoně postup do nejvyšší soutěže. „Ta chuť tam určitě je. Otázka je, jak bude vypadat realita,“ říká.

O dva roky mladší Václav Nedorost přemýšlí stejně. Na předčasné soudy má dost času, ale také kvituje kroky vedení českobudějovického klubu. „Snaží se přivést hráče, aby to směřovalo k tomu cíli, ale realita bude vidět až na ledě. Jména na papíře za vás nic nevyhrají,“ připomíná.

Zdeněk Kutlák nemá pod vedením trenéra Antonína Stavjani zatím žádný nepřekonatelný problém. Ví, že vstoupí do neznámých vod. „V přípravě se zatím cítím dobře, první ligu jsem nehrál hodně dlouho, takže to budeme poznávat,“ komentuje.

Jihočeši letos zvolili hodně netradiční přípravu. U Lipna pracovali se dřevem, řezali pilou a málo jedli. Útočník Václav Nedorost prožil už hodně letních příprav. Ta letošní od Antonína Stavjani se kromě teambuildingu na Lipně vyznačovala i čtyřmi týdny přímo na ledové ploše. „Je jiná tím, že tady je ten čtyřtýdenní blok na ledě, ale to si de facto jedeme individuálně po celou dobu kariéry, takže v tom není vůbec žádný problém,“ říká.

Obě posily týmu tak zatím nemají žádné problémy, ale také ani jasnou představu, jakou sílu bude mít Motor v sezoně 2017/2018. Zdeňku Kutlákovi se do předpovědí vůbec nechce. „Z těch tréninků se toho zatím moc poznat nedá. Já to budu poznávat a hodnotit, až se budou hrát nějaké zápasy,“ dodává.

V přípravě změří hráči Motoru síly třeba s kazašským mistrem Irtyšem Pavlodar nebo s jihokorejskou reprezentací.

autor: kaj
Spustit audio