Hokejisté Vítkovic v extralize přestříleli Liberec 6:4

22. říjen 2018 05:10

Šest vstřelených gólů, tři z toho v přesilových hrách. Takovým způsobem vyhráli hokejisté Vítkovic v nedělním utkání 12. kola extraligy nad Libercem 6:4.

Necelých devět minut před koncem třetí třetiny dal Šimon Stránský gól na 6:2 a měl být klid. Ale Liberec snížil na 4:6 a ještě v dalším průběhu trefil tyč vítkovické branky.

„Trošku jsme to odšpuntovali konečně ty góly. Škoda toho závěru, ale všichni jsme byli trochu v laufu, že se konečně podařilo dát nějaké góly navíc, takže nějaké chyby tam byly. Ale dohnalo se to do vítězného konce,“ radoval se centr Ondřej Roman, autor gólu na 3:1 pro Vítkovice v přesilovce pěti proti třem.

Obránci jako Marek Hrbas neměli z divokého průběhu až takovou radost, ale pozitiva převažovala. „Divákům se to muselo líbit. Samozřejmě těm, co mají na starosti obranu, tak asi moc ne. Ale hlavní jsou tři body a góly navíc,“ říkal Hrbas, který skóroval na 2:0 a byl to první gól v sezoně.

Během půl minuty proměnil druhou ze dvou šancí. „Už po té první jsem si říkal, že to už není možné, protože za tu sezónu už jich bylo dost a žádný gól. Naštěstí to vyšlo tak, jak to vyšlo. Udělali jsme tam hezkou akci a hezký gól,“ pochvaloval si Hrbas.

Nakonec rozhodujícím momentem byl chvat libereckého obránce Ševce na vítkovického Romana. Hosté se museli bránit ve třech a to právě Roman využil klíčovou trefou na 3:1. V pokračující přesilovce pak Vítkovice rychle daly čtvrtý gól.

Vítkovice zaznamenaly v utkání tři přesilovkové góly. Zatím v přechozích 11 zápasech proměnily jen čtyři početní výhody. Roman doufá, že to bude zlom. „Je to strašná bilance, ale doufám, že se teď od toho odpíchneme a že to půjde,“ dodal.

Další utkání čeká Vítkovice v pátek v Litvínově.

autor: ddp
Spustit audio

Související