Hokejisté z Benátek nad Jizerou se připravují na start ve třetí nejvyšší soutěži

26. květen 2022

Hokejisté Benátek nad Jizerou sestoupili z první ligy a po čtrnácti letech navíc ukončili spolupráci s extraligovým Libercem. Co středočeský klub plánuje dál, uslyšíte v reportáži Pavla Petra.

"Já bych to jako tragédii neviděl. Sestup do druhé ligy samozřejmě nebyl příjemný, ale je to i nová příležitost pro všechny členy klubu. Jedeme dál, patří to ke sportu a život jde dál. V druhé lize určitě nechceme hrát druhé housle," hledá pozitiva na aktuální situaci sportovní ředitel klubu Martin Novák.

Současnou situaci vnímá jako restart benáteckého hokeje:

Martin Novák

"Doteď tady první mančaft ani netrénoval. Děti a hráči s týmem nežili. Teď si od toho slibuji, že, když tady budou trénovat, tak děti i další hráči budou mít nějaké vzory. Budeme žít všichni pohromadě a můžeme se někam posunout."

O prvoligové zápasy ve městě nad řekou Jizerou navíc nebyl v posledních letech zájem. Ted Benátečtí věří, že počet fanoušků v hledišti poroste.

Sehnat peníze na druhou ligu nebude za současné situace snadné. Předpoklad je, že pro rozpočet by měla stačit čtyřmilionová částka. Za vydatné pomoci města, které benátecký hokej dlouhodobě podporuje.

Tvorbu druholigového kádru bude mít na starosti nový sportovní manažer Jan Stehlík. V pětatřiceti letech má za sebou například působení ve druhé nejvyšší soutěži v Kadani, Chomutově nebo Kolíně, kde podobnou funkci vykonával už v uplynulé sezóně.

Jedním z nejzkušenějších v sestavě druholigového nováčka by měl být například z Kolína příchozí David Šafránek nebo Kamil Bříška a dlouholetý benátecký hráč Daniel Špaček. Po devíti letech se vrací obránce Tomáš Mrkvička.

Následující sezóna bude z velké části také přípravou. V roce 2024 totiž benátecký hokej oslaví devadesáté narozeniny.

Kdy se hráči sejdou poprvé, a od kdy se zapojí se do finální části přípravy pod vedením trenéra Antonína Nečase i jeho asistentů? To můžete slyšet v reportáži Pavla Petra.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.