Hokejová reprezentace je v Ostravě. Čekají ji dva zápasy se Slovenskem

20. duben 2023 07:40

Českou hokejovou reprezentaci po dvou duelech v Německu čekají další dva přípravné zápasy se Slovenskem. Ty se budou hrát dnes a zítra v Ostravě na prvoligovém stadionu Poruby. Reprezentace se vrátila do Ostravy po roce, kdy tam hrála před světovým šampionátem České hokejové hry.

„Je dobré být v Ostravě, je to opravdu hokejové město a těšíme se s národním týmem na dobrou atmosféru,“ říkal po prvním tréninku finský kouč Kari Jalonen. Před rokem česká reprezentace v Ostravar Aréně třeba porazila Švédsko vysoko 9:3. Teď ale bude hrát jinde. „Byl to skvělý zápas a skvělý turnaj. Teď jsme sice na jiném stadionu, ale je to OK,“ dodal.

K týmu se připojili noví hráči třeba Hrubec, Kempný, Kundrátek či Sobotka. Právě extřinecký brankář Šimon Hrubec loni vynechal šampionát kvůli narození potomka, ale letos se těší a bere v týmu jakoukoliv roli. „Odpočinul jsem si, v Budějovicích jsem chodil s tátou a s bráchou na led, abych z toho nevypadl, když jsem se dozvěděl, že pojedu na nároďák. Ale přece jen to tempo je jiné a potřebuji si jen rychle zvyknout. Jsem rád, že jsem tady,“ řekl Hrubec.

Naopak druhým rokem za sebou nebude startovat na mistrovství světa kvůli osobním důvodům útočník Jan Kovář, potvrdil Jalonen. Každopádně další dva přípravné zápasy se Slováky budou podle něho zajímavou a těžkou prověrkou. „Hodně jsme v minulém týdnu cestovali po Německu, takže jsme měli dva dny volna, pak dva tréninky a pak přijdou dva zápasy se Slovenskem. Očekávám, že budou těžší než ty v Německu,“ míní trenér.

Spustit audio