Hokejové fanoušky čeká vyrovnaná sezona, míní Procházka. Bude se Jágrovi dařit i v 6. kole?

Překvapení hokejové soutěže je Mladá Boleslav, Kometa Brno půjde nahoru a České Budějovice budou lepší než loni, hodnotí dosavadní průběh hokejové sezony expert a bývalý hokejový reprezentant Martin Procházka. V předešlém kole Jágr proti Litvínovu válel. Bude se mu dařit i v dalších zápasech? A co přináší do hokejové extraligy nová pravidla?

Událostí víkendu v hokejové extralize byly tři body Jaromíra Jágra v zápase Kladna proti Litvínovu, které znamenaly i první tři body pro extraligového nováčka. Bude Jágrův výkon ojedinělý, nebo by mohl pokračovat?

Myslím si, že by mohl pokračovat, i když možná ne v takovém stylu, že by dával každý zápas tři body. Ale Jarda Jágr se dostal do útoku k Tomášovi Plekancovi a k mladému Hlavovi, který odvádí takovou tu černou práci. Jarda Jágr z čtvrtého útoku potřeboval kvalitnější spoluhráče. A Tomáš Plekanec mu dokáže připravit dobré střelecké pozice, a adekvátně dokáže reagovat i na Jágrovy situace. Pokud Jarda Jágr zůstane v této trojici, tak je schopen bodovat a být velkým přínosem pro Kladno.

S mikrofonem za hokejem 17:30-20:30. Poslouchejte zápasy 6. kola nejvyšší domácí hokejové soutěže s reportéry Radiožurnálu Sport, kteří v živých vstupech komentují vývoj utkání.

Lze po 5 neúplných kolech tvrdit, že je extraliga vyrovnaná, nebo není? Nebo je na to příliš brzy?

Už před sezonou jsem prohlásil, že očekávám, že letošní sezona a zápasy budou od začátku velice vyrovnané. Když si vezmeme tabulku – vede Mladá Boleslav, jsou nahoře Olomouc, České Budějovice, které mají 9 bodů. Týmy, které si zvykly být jednoznačně nahoře, ať to byl Třinec, Sparta nebo Liberec, tam teď mají konkurenci. A není to vyrovnané jenom nahoře, ale i dole. Když vezme Kladno, Zlín, Litvínov, Plzeň, to byly týmy zvyklý hrát někde jinde, najednou budou hrát o udržení.

Co vás překvapilo nejvíce po 5 kolech?

Trochu mě zklamala Plzeň. Musíme vzít v potaz, že odešel Milan Guláš – obrovská ikona, která dělala každou sezonu plno bodů a kdo s ním hrál, tak okamžitě rostl nahoru. A Plzeň, myslím, nebyla nikdy takhle dole, může to ale být také pomalý začátek. A kdo mě překvapil, tak to je Mladá Boleslav. Tým byl už loni dobře poskládaný, dokáže potrápit top soupeře, ať to je Třinec, Sparta, Liberec. Po právu vedou extraligu.

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související