Hokejový Motor je v krizi. Po čtyřech prohrách prožívá nejtěžší období od začátku extraligy, připustil manažer Stanislav Bednařík

10. prosinec 2021 08:27

Hokejový Motor České Budějovice čtyřikrát za sebou nevyhrál. A ve vyrovnaném středu extraligové tabulky se propadá. Aktuálně jsou Jihočeši na desátém místě. Generální manažer klubu Stanislav Bednařík otevřeně mluví o krizi.

„Ta druhá čtvrtina, třebaže nám v ní chybí ještě jedno utkání, výsledkově a celkovým přísunem bodům i herním obrazem zaostala. Asi se dá trochu hovořit o tom, že tým je momentálně v útlumu,“ říká.

Nejzářivější hvězdou byl, pravděpodobně zase bude, ale teď co do počtu získaných bodů tak úplně není Milan Gulaš. Útočník s pohotovou střelou celkem nasázel v 26 zápasech jedenáct gólů. Ale také jemu se přestalo dařit. Třeba mezi 22. a 25. kolem přidal za asistenci ve čtyřech zápasech jen jeden bod.

Je-li v krizi Motor, je v ní i Gulaš. Nebo to spíš platí obráceně. Krize přišla na Gulaše a odnáší to produktivita týmu. „Dá se to tak říct. Určitě body, které získával ze začátku soutěže a chuť a elán trochu chybí, ale na druhou stranu každý tým si prochází určitým vývojem v průběhu soutěže a ne vždycky hraje na hranici svých možností,“ komentuje Stanislav Bednařík.

Čtěte také

Ani šéf klubu neunikne, stejně jako hráči a trenéři, nespokojeným hlasům fanoušků. Stačí se podívat na sociální sítě. A za poslední měsíc mu to, co je tam psáno, radost nedělá. Fanoušci vzpomínají na trenéra Prospala, nelíbí se jim složení sestavy, prostě nespokojenost dávají jasně najevo.

„Vnímám to částečně. Na jednu stranou souhlasím, že je potřeba, aby nad námi práskal bič a snažili jsme se každý den být o něco lepší. V našem týmu jsou výrazné hráčské osobnosti, na druhou stranu disponujeme jedním z nejnižších rozpočtů v extralize, a tudíž hrajeme-li někde ve středu tabulky, není to určitě něco, co bychom měli považovat za zklamání. Myslím, že to odpovídá tomu, kde bychom měli být,“ uzavírá Stanislav Bednařík.

Pouze jeden získaný bod z posledních čtyř zápasů ale jasně napovídá, že při současné formě by Motor mohl hodně rychle vyrovnaný střed tabulky opustit. A navíc v pátek čeká Jihočechy těžký úkol na ledě mistrovského Třince.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související