Horké počasí způsobilo řadu požárů, problémy působil také silný vítr

24. listopad 2014

Náročnou noc mají za sebou krajští hasiči. U Přemyslovic na Prostějovsku likvidovali požár lesa, který vznikl včera vpodvečer. V průběhu neděle hořelo na více místech v kraji. Problémy dělal i silný vítr.

Oheň u Přemyslovic zasáhl plochu asi 10 hektarů lesního porostu. „Silný vítr v několika minutách rozšířil hoření, na místě zasahoval také vrtulník. Požár se již podařilo lokalizovat,“ popsal mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

V průběhu neděle hořelo i na jiných místech v kraji. Celý den hasiči likvidovali zbytky požáru lesa u Vilémova na Olomoucku. Plameny zachvátily lesní porost či trávu také v Myslejovicích a u Olšan na Prostějovsku.
Více než 60 profesionálních i dobrovolných hasičů vyjelo do Hradčan na Přerovsku, kde hořela skládka. "Požár se rozšířil i do okolí na travní porost. Hasiči za nasazení těžké pěny požár lokalizovali až po několika hodinách," doplnil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Olomoucký kraj potrápil také silný vítr. Hasiči odstraňovali vyvrácené stromy, které blokovaly komunikace i železniční trať. Strom spadl i na automobil policie v Jeseníku, nikoho nezranil, škoda je 100.000 korun. Hasiči zasahovali také u uvolněných plechů ze střech nebo spadlých sloupech veřejného osvětlení. Nejvíce případů řešili na Jesenicku.

Spustit audio