Hráče poslal do lázní, on volný den nepotřebuje. ‚Jsem tu, abych pracoval,‘ říká trenér reprezentace Jalonen

Sice poprvé na mistrovství světa prohráli, ale i tak dostali volno. Po třech zápasech ve čtyřech dnech čeští hokejisté v Rize odpočívali. Trénink ale úplně nezrušili, vyhrazený čas v hale totiž využili zranění hráči. Po úterním odpočinku už zase české hokejisty čeká na mistrovství světa příprava na další zápasy ve skupině. Ve čtvrtek nastoupí proti Slovinsku a pak je čekají postupně duely s Norskem, Švýcarskem a Kanadou.

Na úterním tréninku české reprezentace byli jen dva hokejisté. Útočníci Filip Chlapík s Filipem Chytilem, kteří kvůli zranění nedohráli úvodní duely na mistrovství světa, se poprvé objevili na ledě.

Zatímco Chlapík by mohl nastoupit už v příštím duelu proti Slovinsku, tak šance u Chytila je podle lékaře reprezentace Antonína Chocholy menší.

„Bolestivost ještě přetrvává. Zkusili jsme nějakou zátěž během tréninku, první polovina vypadala dobře, ve druhé polovině se ten stav poměrně zhoršil a znovu nastoupila bolestivost.“

Čtěte také

I přes pondělní první prohru na turnaji s domácím Lotyšskem 3:4 v prodloužení, nemuseli ostatní čeští hokejisté na led.

„Hráči dostali den volna. Pojedou do Jurmaly na pláž. Jsou tam lázně. Půjdou do sauny a bazénu. Dají si také společnou večeři. Chci jim dopřát odpočinek. Dostali úplné volno. Tak aby si odpočinuli fyzicky i psychicky,“ prozradil trenér Kari Jalonen, jaký program měli čeští hokejisté v prvním ze dvou volných dnů v řadě.

Trenér neodpočívá

Sám finský kouč ale do největšího lázeňského města v Lotyšsku nejel, zůstal v Rize. „Nepotřebuji si vyčistit hlavu. Jsem tady, abych pracoval. Budeme sledovat zápasy, protože budou hrát Norové a Slovinci. Možná s trenéry zajdeme na večeři, na české pivo.“

Po úterním odpočinku už zase české hokejisty čeká na mistrovství světa příprava na další zápasy ve skupině. Ve čtvrtek nastoupí proti Slovinsku a pak je čekají postupně duely s Norskem, Švýcarskem a Kanadou.

autoři: Tomáš Petr , mim
Spustit audio

Související