Igor Orozovič dojemným klipem děkuje lékařům. Připojili se i další herci, výtěžek míří zdravotníkům

12. březen 2021

„Už vloni v březnu během první vlny pandemie jsem měl pocit, že bych chtěl lékařům opravdu poděkovat. Snad se mi to povedlo,“ svěřil se herec Igor Orozovič v Blízkých setkáních. Rozhovory na Dvojce můžete poslouchat na webu a v aplikaci mujRozhlas.cz. 

Hippokratova armáda – tak pojmenoval píseň, která má poděkovat zdravotníkům za jejich nasazení v první linii. 

„Písničku jsem napsal během první karantény před rokem, ale vyšla až letos, kdy jsme udělali i videoklip. Chtěl jsem poděkovat lékařům opravdu vážně a seriózně. Mám dojem, že u nás je zvykem poděkovat spíš úsměškem, což je také skvělé a vtipné, ale já jsem chtěl udělat velký projekt, který by měl hlubší dopad.

Doufá, že klip lékaře potěšil. Napsala mi jedna slečna doktorka, která je po úrazu, a přesto šla pracovat do nemocnice, že si písničku každé ráno pouští, aby jí šla práce lépe od ruky. To je pro mě splněný sen, proto jsem to dělal."

Vladimír Javorský dal písni duši

„Písnička je chvilkami až patetická a klipem se nám povedlo patos trochu vybalancovat. Proto v něm hraje s nadsázkou tolik známých osobností. Dlouho jsem přemýšlel, jak klip udělám a říkal jsem si, že když tam bude sedět u klavíru nějaký Igor, tak to nikoho nebude zajímat,“ myslí si hudebník.

Původně jsem chtěl, aby píseň zpívalo více zpěváků, ale nakonec jsem vybral Vladimíra Javorského, který svým charismatem a přesahem úplně stačil a dal celé písničce duši. Jsem za tu volbu moc rád, uzavírá vyprávění Igor Orozovič.

Jaký projekt připravuje s Jihočeskou filharmonií? Proč si konečně založil Instagram?

autoři: Tereza Kostková , mis

Související