Instagramový profil Politika (nejen) pro mladé chce motivovat k zájmu o politiku. Má už 60 tisíc odběratelů

24. únor 2023

„Náš profil vznikl už v roce 2018. Založil ho Honza, člověk, který už se na něm dneska nepodílí. Jeho primárním cílem bylo vzbudit v mladých lidech zájem o politická témata. Chtěl je přesvědčit o důležitosti zajímat se. Není to hra lidí někde v Praze nebo v nějakých institucích. Je to věc, která se týká každého z nás,“ říká Ondřej Kaška z projektu Politika (nejen) pro mladé. Obsah na sociální sítě spolku, který se snaží popularizovat politiku, dnes tvoří asi 25 studentů.

Projekt Politika (nejen) pro mladé funguje zatím primárně jako profil na Instagramu, kde má aktuálně 60 000 odběratelů. Obsah už ale začal nabízet i na YouTube nebo pořádá online debaty na platformě Discord. Do budoucna je v plánu i tvorba podcastu.

Čtěte také

„Postupně se nám daří dostávat i do jiných sfér, mimo online prostor. Ve spolupráci s dalšími organizacemi a spolky děláme různé offline akce jako debaty nebo workshopy,“ popisuje Kaška.

A kdo obsah profilu nejčastěji konzumuje? „Přes 50 % uživatelů se pohybuje ve věkové kategorii 18 až 24 let. Kategorie 25 až 34 let je druhá nejsilnější. V kategorii 13 až 17 let obsah konzumují již skutečně méně. A poslední jsou uživatelé nad 35 let,“ nabízí statistiky Karolína Fejtová.

Kdo kontroluje správnost informací na Instagramu Politika (nejen) pro mladé? Podle čeho tvůrci vybírají témata, která chtějí na své platformy zpracovat? A které témata nejvíce rezonovala v období před prezidentskými volbami? Poslechněte si celý rozhovor s Karolínou Fejtovou a Ondřejem Kaškou.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.