Jak být lepší partner a milenec? S psycholožkou Rolederovou o novoročních intimních předsevzetích

2. leden 2023

„Láska je pro mě prožitek hlubokého napojení na jinou bytost nebo entitu. Pocit napojení, kontaktu a výměny,“ říká psycholožka Iva Šícha Rolederová v silvestrovském dílu hotcastu Pot, který se zaměřil na rozvoj a případná předsevzetí v oblastech lásky, sexu a intimity. Eliška Soukupová a Karel Vladyka se jako vždy podělili o své zkušenosti a na psycholožku si připravili otázky na tělo.

Co může například člověk udělat, pokud má pocit, že lásky nemá dost? V terapii vždy pracuji s tím, co mohu ovlivnit přímo já. Možná neovlivním to, jestli mě někdo miluje, ale můžu ovlivnit, jestli někoho nebo něco miluji já, říká Iva. Můžu tedy lásku víc dávat.

A co dělat, pokud se v otázkách lásky neumíme rozhodovat? Já myslím, že bychom měli věřit svému gut feeling, tedy niternému pocitu. Je dobré se taky sám sebe ptát, co pro mě láska znamená a co od ní očekávám, říká Iva. Karel s Eliškou se v návaznosti na to shodují , že možná až příliš často od lásky čekají ohňostroje jako z písně Katy Perry.

V Silvestrovském díle podcastu Pot se dál dozvíte například I to, jak se chovat, abychom si v novém roce navzájem víc rozuměli nejen v partnerství, ale i sexu. Začít mnohem víc poslouchat. Schopnost komunikace můžeme kultivovat, problém je v tom, že k tomu nejsme úplně vedeni a nikdo nás to neučí, říká Iva Šícha Rolederová.

Jak zpomalit a dopřát si korektivní zkušenosti v životě i v posteli? Jak si na nový rok i po celý rok dělat hezky? Jaký magický moment letos Eliška zažila společně s hostkou a jejím manželem? A jak můžeme zažívat více magických momentů sami se sebou? Poslouchejte v hotcastu Pot!

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Spustit audio