Jak dlouho trvá vydělat tolik peněz jako světoví sportovci? Vyzkoušejte si speciální kalkulačku

Zajímá Vás, jak dlouho byste museli pracovat, abyste si při svém aktuálním platu vydělali tolik, co má za rok tenista Federer nebo fotbalista Neymar? Nově si to můžete vyzkoušet na webu irozhlas.cz, kde najdete speciální kalkulačku.

V jednoduché tabulce datových žurnalistů Českého rozhlasu si můžete porovnat svůj příjem s výdělky těch nejlépe ohodnocených světových i českých sportovců.

„Do tabulky zadáte svůj měsíční hrubý příjem v korunách a vyberete si jméno sportovce, s kterým chcete svůj plat porovnat,“ přibližuje redaktor Václav Rokyta.


Speciální kalkulačku si můžete sami vyzkoušet na serveru irozhlas.cz

Vybírat je možné z 10 českých a 11 zahraničních včetně například fotbalisty Neymara, tenisty Federera nebo atleta Bolta. Z českých sportovců má největší roční příjem hokejista Jakub Voráček, který bere přes 320 milionů korun ročně. Jak dlouho by průměrný Čech vydělával na jeho plat?

Pokud to nebude zrovna fotbalista Petr Čech, ale člověk, který má hrubý měsíční příjem třeba 25 tisíc korun, zjistíme, že Jakub Voráček si tolik peněz vydělá za 40 minut. A my bychom naopak na jeho roční plat museli pracovat přes tisíc let.

autor: rok
Spustit audio