Jak funguje Ranní Dvojka? „Dalibor Gondík to zařídil tak, že do vysílání vstupují všichni,“ směje se Regina Květoňová

14. duben 2022

„Já jsem o vstupy do éteru upřímně řečeno nestála. Ale Dalibor měl vizi, že se nás do vysílání bude zapojovat víc,“ odkrývá pokličku Ranní Dvojky editorka Regina Květoňová v Radiocafé. Jak funguje celé ráno na Dvojce? Co se odehrává kolem? Je těžké přizpůsobit se časnému vstávání a cestě do práce? Dokázali se přizpůsobit i rodinní příslušníci? Více si poslechněte v audiu.

„Původní plán byl, že Dalibor je moderátor, já editor a máme tam „rosničku“ Jakuba Kaloče. Ale pak jsme zjistili, že se dobře doplňujeme a že by to mohlo fungovat. Takže Dalibor to přirozenou cestou zařídil tak, že tam teď mluvíme všichni,“ popisuje editorka Regina Květoňová.

„Bylo to ze začátku náročné, protože mi nechtěli odpovídat,“ vypráví se smíchem Dalibor Gondík. „Koukali na mě a já jim říkal: No tak mluvte! A smrt moderátora jsou jednoslovné odpovědi respondenta.“

Je to jako na divadle

„Myslím, že udělat show tohoto typu v jednom člověku je komplikovaná věc. Když tam máš lidi, se kterými můžeš komunikovat, tak je to hned dialog. A je tam daleko vyšší šance, že se v tom posluchačsky někdo najde.“

„Někdo má doma Reginu, někdo Jakuba, někdo Dalibora, někdo produkční Elišku Švepešovou, někdo techničku Dášu Nejedlou. Myslím, že čím je to spektrum lidí širší, tím je to zajímavější. Je to jako na divadle u komedií,“ je si jistý moderátor Dalibor Gondík.

Související