Jak najít svůj osobní styl a být v něm spokojení? Mistrovský kurz módní návrhářky Heleny Fejkové

19. květen 2022

Vyrůstala v neobvyklém prostředí sběrných surovin. Už tenkrát ji fascinovaly pravdivé materiály, jako je papír, sklo, textil. Chtěla být zahradnicí a k profesi módní návrhářky se dostala náhodou. „ Za totality nám nic jiného nezbývalo, než si sednout za šicí stroj a něco si ušít, protože ke koupi toho moc nebylo,“ vysvětluje Helena Fejková. V Mistrovském kurzu o hledání vlastního osobitého stylu se podělí o své zkušenosti a poradí, jak najít ten svůj. Učte se od nejlepších!

„Šaty sice dělají člověka, ale to, co nosíme v sobě, je důležitější. Když se někomu smějí oči, tak si ani nevšimnu, co má na sobě,“ prozrazuje Helena Fejková v Mistrovském kurzu na téma, jak se obléci tak, abychom byli sami sebou. Jejjí další rada zní: Netrapte se módními trendy.

„Je dobré je sledovat, ale jen si z nich něco zobnout, obohatit jimi věci, které už máme. Je dobré si vytvořit skladebnici, kterou můžeme vzájemně kombinovat. Pokud inklinujeme více ke kalhotám, tak se nemusíme nutit do sukně, ve které se necítíme dobře jen proto, že se to zrovna nosí,“ radí Helena Fejková.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.