Jak se fotografuje hmyz a zároveň řídí prestižní fotografické soutěže a galerie Czech Photo Centre

12. září 2018
Dopolední host

Veronice Souralové na jejího největšího koníčka, fotografování přírody, v současné době mnoho času nezbývá. Je ředitelkou Czech Photo, vede galerii Czech Photo Centre, organizuje dvě prestižní fotografické soutěže Czech Press Photo a Czech Nature Photo, a věnuje se mnoha dalším aktivitám.

Veronika pochází z Podkrkonoší, a tak jí příroda byla vždy velmi blízká. Snaží se její krásu zachytit prostřednictvím fotografií, je uznávanou fotografkou říše hmyzu, zejména včel a mravenců. Ze zajímavého koníčka se stala postupem času profese a Veroniku zastihnete více v kanceláří Czech Photo, než ležet s fotoaparátem někde u mraveniště.

Veronika Souralová fotografka přírody a ředitelka Czech Photo

V galerii Czech Photo Centre v Nových Butovicích realizuje v průběhu roku řadu fotografických výstav a doprovodných akcí. V současné době jsou zde například vystaveny nejlepší fotografie ze soutěže, kterou, u příležitosti výročí okupace roku 1968, uspořádal Český rozhlas, a fotografie Oldřich Škáchy, také s tématem okupace. Již brzy je však vystřídá průřez tvorbou Olega Homoly a fotografie „Tváře světa“ legendárního etnografa a cestovatele Miloslava Stingla.

S koncem září přichází také uzávěrka soutěže Czech Press Photo 2018 a Veroniku Souralovou a její tým čeká veliké množství práce spojené s vyhodnocením nejlepších fotografií a přípravou výstavy. A po té se hned začne připravovat druhý ročník Czech Nature Photo, která je určena všem fotografům přírody z Česka i Slovenska. Pokud chcete vědět, zda při tolika činnostech nachází Veronika ještě čas na své koníčky, poslechněte si celý pořad.

Informace o výstavách a soutěžích pořádaných Czech Photo najdete zde.  

autor: JMys
Spustit audio