Jak se naučit plavat správně, hladce a s radostí a překonat strach z vody. Mistrovský kurz Gabriely Minaříkové

26. květen 2022

„Začít plavat můžete jako dítě, ale i v dopělosti. Třeba v devadesáti. Je to nádherný pohyb, zdravý pro duši i pro tělo,“ říká plavecká trenérka, úspěšná plavkyně, instruktorka zdravotního plavání I. třídy a absolventka kurzu vodní záchranář. Jak se naučit správně plavat kraul, znak, motýlka, ale i pod vodou? Učte se od těch nejlepších!

S plaváním začínala jako čtyřletá topením. Od lásky k vodě a od plavání samotného ji to ale neodradilo. Začala závodit, a byla v tom úspěšná. „Na špičku mě vytáhla moje trenérka, jejíž rady jsem v té době bohužel odmítala.“

„Na to, že hodně záleží na správné komunikaci a pochopení, jsem přišla až v Austrálii,“ svěřuje se Gabriela Minaříková. V Mistrovském kurzu Jak se naučit plavat hladce, dobře a s radostí, se podělí o  své zkušenosti a prozradí, co všechno nám může plavání přinést.

Plavání je sport pro každého

„Tělo je nejlepší rádce. A vy byste ho měli poslouchat. Samo vám například řekne, kdy byste měli polevit nebo zastavit. Pokud to neuděláte, mohou se dostavit zdravotní problémy,“ radí plavecká trenérka.

 „Začít plavat můžete jako miminko nebo třeba v devadesáti. Je to nádherný pohyb. Zdravý pro duši i pro tělo. Čím jste starší, tím více pociťujete různé neduhy. Nemusíte být plavečtí přeborníci. Stačí, když ve vodě uvolníte svaly, odlehčíte kloubům a uvolníte i mysl. Nakonec se všichni stejně sejdeme v bazénu,“ směje se.

Spustit audio

Související