Jak to vypadá u Aťky Janouškové doma? Fotogalerie k Toboganu v pyžamu

7. březen 2015

Moderátor Aleš Cibulka se vypravil na návštěvu za herečkou a dabérkou Aťkou Janouškovou. Málokdo by hádal, že tento měsíc oslavila už 85. narozeniny.

„S Pepíčkem Zímou jsem toho zažila, něco se snad ani nedá vyprávět,“ směje se jubilanta Aťka Janoušková. Humor a životní elán ji neopouštějí. A tak se v Toboganu v pyžamu vzpomínalo a bylo u toho hodně veselo.

„Odjakživa mám problém pamatovat si jména. A jednou jsme si s Pepíčkem Zímou nemohli zase vzpomenout na jméno jedné kolegyně. On je na tom s těmi jmény podobně. A najednou ve dvě v noci mi zvoní telefon a na druhém konci Pepíček: Já ti jen volám, že už jsem si vzpomněl. To mi řekl a zavěsil. Dodnes nevím, o koho šlo,“ vtipkuje.

Život Aťky Janouškové ale nebyla jen samá legrace. Přestože je i dnes věčně usměvavá, má za sebou hodně těžké chvíle. Když se rozvyprávěla o tom, jak jí v dětství válka vzala oba rodiče.

„Tatínek s maminkou skončili v koncentračním táboře a já válku přežila u příbuzných. Když se po osvobození jednoho dne otevřeli dveře a v nich stála maminka, celá pohublá, šedovlasá, byla jsem nejšťastnější na světě,“ vzpomíná.

Málokdo tuší, že Aťka Janoušková je nejenom herečkou a dabérkou, ale i zpěvačkou. Její chytlavé a hravé songy Zázračný doktor nebo Voing, voing, kterými nám zpříjemnila milé setkání, budou provázet každého ještě hodně dlouho.

Záznamy ostatních Toboganů najdete v iRadiu.

Spustit audio

Související