Jaké hry vyhlížet v roce 2021? Slibuje návraty starých značek, časové smyčky i ztracená koťátka

15. leden 2021

Zatímco v minulém díle Šárka s Jardou a Lukášem rekapitulovali uplynulý pandemický rok ve hrách, tentokrát vyhlíží do budoucnosti a vypichují několik očekávaných videoherních kousků. Jak se ale Šárka přesvědčí hned v úvodu, nevyplatí se příliš spoléhat na to, že tituly oznámené na letošní rok skutečně letos i vyjdou. Pravděpodobně nás totiž čeká primárně rok herních odkladů.

Moderátorka Questu se tak těsně před nahráváním epizody musela rozloučit s myšlenkou, že se letos vydá do bradavické školy čar a kouzel v nedávno oznámeném RPG Hogwarts Legacy. Hráči se tam po odkladu podívají nejdříve v roce 2022. Naštěstí ale existuje celá řada jiných titulů, které zatím odložené nebyly.

Třeba akční vražedný duel Deathloop od studia Arkane, který dvojici nájemných zabijáků uvězní v časové smyčce, kde se nahání nejen navzájem, ale primárně s osmi přísně střeženými cíli. Háček je v tom, že je v roli jednoho z vrahů musíte všechny dostat během jediného pokusu – v roli vražedkyně je zas vaším úkolem ochránit smyčku a překazit práci protihráče.

S myšlenkou časových paradoxů letos přichází ještě jedna hra, na první pohled nenápadná Twelve Minutes, která se nicméně může pochlubit hollywoodským obsazením s Jamesem McAvoyem, Daisy Ridleyovou a Willemem Dafoem. V ní se muž ocitne v cyklu, kde ho policie viní z vraždy manželky a posléze ho ubije k smrti. Úkolem hráče bude využít znalostí budoucího dění a zabránit tomu, aby se romantický večer ubíral mnohem depresivnějším směrem.

Ani letos neustane trend předělávek starých her do moderních podob. Chystá se remasterovaná edice sci-fi RPG Mass Effect či remaky Lukášových oblíbenců, System Shocku a Prince of Persia: The Sands of Time. Loňský rok nicméně na příkladech Warcraftu 3 či XIII ilustroval, že ne všechny modernizované předělávky dopadnou dobře, takže se mimo těšení vyplácí i jistá obezřetnost.

Jaké nepravděpodobné, vysoce konkrétní předpovědi si moderátoři Questu připravili pro rok 2021? Najde zatoulaná kočička mezi roboty cestu domů? A kdo z trojice podlehne do konce roku streamovaným hrám? Poslechněte si čerstvý Quest plný předpovědí.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.