Jako tým máme výborné starty do zápasů, těší Davida Pastrňáka

Čeští hokejisté se dostali na vítěznou vlnu, na které se budou chtít nechat vést až do konce šampionátu. Po výhře nad Lotyšskem si poradili i s Norskem a kromě produktivních Pastrňáka a Červenky se konečně prosadil i Jakub Vrána. Bude forma elitních útočníků gradovat s blížícím se čtvrtfinále? Další utkání čeká tým Kari Jalonena v pondělí v 15:20 proti USA.

Čeští hokejisté porazili na mistrovství světa Norsko 4:1 a od jistoty účasti ve čtvrtfinále je dělí zisk jediného bodu. K vítězství nad Norskem pomohl třemi body za dva góly a jednu asistenci David Pastrňák.

„Začátek mi zatím vyšel, ale jako tým jsme měli výborné starty. A o to jde,“ říkal Radiožurnálu skromně po utkání David Pastrňák. A příliš slov na jeho adresu neměl po zápase ani trenér Kari Jalonen. „Hrál zatím dva zápasy a dal tři góly. Co bych měl říkat,“ prozradil s úsměvem.

Pastrňák si přitom po prvním utkání, které v Tampere odehrál proti Lotyšsku, stěžoval, že na něj dopadá časový posun a po duelu s Norskem. „Dneska ještě hůř než minule. Ale doufejme, že to už je za mnou,“ věří Pastrňák.

Další utkání čeká český tým v pondělí 23. května od 15:20 proti USA. Duel budeme samozřejmě vysílat v přímém přenosu s komentářem reportérů Františka Kuny a Petra Kadeřábka.

Kdy ve Finsku hrají Češi?

  • 14. května Česko – Velká Británie 5:1
  • 15. května Česko - Švédsko 3:5
  • 17. května Česko - Rakousko 1:2 po samostatných nájezdech
  • 19. května Česko - Lotyšsko 5:1
  • 21. května Česko - Norsko 4:1
  • 23. května od 15:20 Česko - USA
  • 24. května od 19:20 Česko - Finsko

Jak nás naladíte?

Nenechte si ujít skvělou hokejovou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Radiožurnál Sport vám také přináší ohlasy hráčů a trenérů, reportáže ze zákulisí světového šampionátu.

Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Petr Kadeřábek , iROZHLAS.cz .cz , rej
Spustit audio

Související