Jaký je život pěstounských rodin? Nahlédněte do něj prostřednictvím výstavy v Galerii Vinohradská 12

1. prosinec 2015

Putovní výstava velkoformátových portrétů pěstounů a pěstounek přibližuje prostřednictvím konkrétních příběhů život pěstounských rodin a ukazuje, že pěstounské péči se věnují muži a ženy různých profesí, věku i vzdělání.

Výstava, kterou organizuje Nadační fond J&T, je pro veřejnost přístupna ve čtvrtek 3. 12. a 10. 12. vždy od 10 do 18 hodin.

Dětem nelžeme o jejich biologických rodičích a s rodinami holčiček se často vídáváme, navštěvujeme se pravidelně, jezdíme i za otcem jedné z nich do věznice. Víme, jak je pro každého důležité vědět o svých kořenech.“ – Veronika Nedbalová, pěstounka – zdravotní sestra

Výstava Nadačního fondu J&T je realizována v rámci edukačně-osvětové kampaně Hledáme rodiče. Cílem je zvýšení informovanosti veřejnosti o náhradní rodinné péči, společenské prestiže pěstounů a pěstounek ve společnosti a v neposlední řadě také počtu zájemců, kteří by se chtěli stát pěstouny a kteří by byli schopni poskytnout péči a domov dětem, jež z různých důvodů nemohou vyrůstat ve své biologické rodině. Více o kampani na: www.hledamerodice.cz. Hlavním mediálním partnerem je Český rozhlas.

Spustit audio