Japonci 30 let tajně natáčeli nahé ženy a zloděj kradl ledvinky. To jsou nej zprávy minulého týdne

24. únor 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejchutnější pletýnky ze zpravodajské pekárny. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako fanynku Japonska šokovala zpráva o tom, že tamní policie odhalila skupinu 17 mužů, kteří údajně natočili 10 tisíc nahých žen koupajících se v horkých pramenech. Voyeuři se s teleobjektivy skrývali v horských oblastech a podle kriminalistů také pořádali setkání, na kterých si záběry společně prohlíželi.

Zuzanu coby milovnici pokut a restrikcí šokovala informace o tom že Uganda chce od dubna pokutovat řidiče osobních aut, kteří ve svých vozech nebudou mít koš na odpadky. Doposud měli tuto povinnost pouze řidiči dálkových autobusů. Mnozí Uganďané se tak ptají, co budou úřady uznávat jako odpadkový koš.

Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna. Nevyřízené účty mají s neznámým cvičencem návštěvníci jihomoravských posiloven. Muž přišel do fitness centra nabrat kondici, ale před odchodem ostatním návštěvníkům také vybílil skříňky a sebral ledvinky. Zloděje, který má na svědomí krádeže ve více městech, hledají policisté.

Je mezi vilnými Japonci, chamtivým cvičencem a pořádkumilovnými Uganďany nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale komu to vadí? Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.