Jarda Jágr už se více věnuje funkci majitele klubu a také výchově hokejové mládeže, hodnotí změnu rolí hokejové legendy Martin Procházka

Extraligová soutěž má dnes na programu další dvě utkání a jinak pokračuje ve zběsilém tempu dál. Jakou rekordní šňůru za sebou mají hokejisté Liberce? Blíží se konec velkolepé kariéry Jaromíra Jágra? Kdo z hráčů české extraligy má největší dělovku? Aktuální témata probírají v Čisté hře hokejový reportér Petr Kadeřábek a expert Radiožurnálu Sport Martin Procházka, Poslechněte si celý díl a zapojte se do soutěže o vstupenky na NHL.

Překvapilo vás tvrzení, že Jaromír Jágr už ztratil chuť a motivaci se dál aktivně věnovat hokeji?

Nepřekvapuje mě to. Měl jsem možnost před sezonou vídat Jardu na Kladně a už bylo vidět, že s týmem netrénuje. i díky přestavbě stadionu se začal už naplno věnovat funkci majitele klubu. Mnohem častěji se také objevoval na tréninku mládeže, což v dřívějších dobách nebylo tak obvyklé. 

Martine, byl jsi známý jako vynikající a rychlý bruslař. Jakou jsi měl střelu "golfákem"?

Neměl jsem jí nikterak tvrdou, ale snažil jsem se, aby byla alespoň rychlá. Při přesilovkách s Paterou a Vejvodou se to hrálo na mě mezi kruhy, odkud jsem střílel. Tam bylo třeba rychle vystřelit, aby ke mně nestačili soupeři přistoupit. Snažil jsem se tak rychle vystřelit a někdy to skončilo i gólem. 

Čtěte také

Těšíš se na utkání NHL v Praze?

Přiznám se, že se do O2 Areny podívat nepůjdu a budu to sledovat jen tak po očku z nějakých reportáží a určitě se dozvím výsledek.

Jakou rychlostí v současnosti střílí tuzemští hokejisté? Užívejte si každý hrací den extraligy pořad S mikrofonem za hokejem. A do pátku 7. října se můžete zapojit do soutěže o vstupenky na utkání mezi San Jose Sharks a Nashville Predators, které se odehrají 7 a 8. října v O2 Areně. Poslechněte si celou Čistou hru. 

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související