Jarní úklid okolí domu pomocí moderní techniky

10. květen 2014

Na jaro se těšíme všichni, ale už méně na jarní úklid, obzvlášť pokud máme na starosti rodinný dům a čeká nás úprava jeho nejbližšího okolí. Můžete si ale pořídit velkého pomocníka - vysokotlaký čistič.

Dříve se tyto přístroje používaly pouze v průmyslu na velmi znečištěné plochy. Dnes je ale velký výběr cenově přístupných domácích vysokotlakých čističů. Zvládnete s nimi umýt celé okolí domu.

Na vysokotlaký čistič si můžete dokoupit mnoho doplňků- například násadku na čištění fasády. Vybírat byste ale měli podle časové délky práce, která vás čeká. Do 20 min vám bude stačit základní čistič, který není drahý. Pro delší uklízení je nutný kvalitnější přístroj s kovovým čerpadlem.

Vyšší stupeň čištění vám zajistí také speciální čistící přípravky s impregnací – na dřevo, plast, nebo fasádu. A to podstatné – vysokotlaké přístroje na čištění potřebuji vodu – stačí se připojit hadicí na vodovodní řád – ale využít můžete i sud s čistou dešťovou vodou. Stačí hadici ponořit a přístroj si vodu sám nasaje.

Po zimě bývá vše špinavé

Jarní úklid si s nejnovějšími technickými pomocníky vyzkoušela Markéta Vejvodová společně s Vlastimilem Firmanem ze společnosti Kärcher.

Spustit audio