Jaroslava Baliharová: Kouzelný keř

15. prosinec 2019

Poetická pohádka o síle lásky, čistého srdce a dobrého skutku i o víře v pomoc toho, co nás přesahuje. S Matoušem Rumlem, Lucií Pernetovou a dalšími. Poslouchejte do neděle 22. prosince 2019.

Truhlář se svou ženou Amálkou se ujali sirotka, kterého jim donesl farář, aby utišil jejich smutek, když jim navždy odešel syn Toník. Malá Světlana od té doby vyrůstala v lásce a dobrotě, chráněná adoptivními rodiči a duchem Toníka.

Když vyrostla, dala se do služby k mladému pánovi Tomášovi. Spolu se starou kuchařkou Dorotou by byla v novém domově šťastná, jen kdyby Tomášova snoubenka Zlata nezačala žárlit a kout ošklivé pikle.

Aby si Zlata získala Tomášovu lásku, požádala o pomoc bylinářku Magdu. Jenže když se byliny dostanou do nepovolaných rukou, můžou způsobit hodně bolesti a nečekané zvraty.

Světlana všechny podivné události v Tomášově domě sledovala s obavami a nakonec se rozhodla jednat, aby pána zachránila. Podaří se jí přetnout sílu zla? A koho při svém úsilí objeví a kdo jí pomůže?

Účinkují: Klára Suchá, Mikuláš Převrátil, Matouš Ruml, Lucie Pernetová, Natália Drabiščáková, Jana Altmannová, Eduard Jenický, Kateřina Tschornová, Dušan Sitek, Růžena Merunková, Julie Součková
Pro rozhlas upravily: Apolena Novotná a Zuzana Vojtíšková
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvukový design: Jakub Rataj
Zvuk: Jitka Kundrumová
Režie: Apolena Novotná
Premiéra: 24. 12. 2018

Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout.

Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.