Je třeba přesvědčit politiky, že to, na čem zde pracujeme, je služba společnosti, říká kontratenorista Andreas Scholl

15. srpen 2020

Světový kontratenorista Andreas Scholl vedl poprvé svůj masterclass v rámci Letní školy barokní hudby 2020 v Holešově. Zakladateli kurzů Romanu Válkovi se pěvce podařilo získat poté, co s ním v loňském roce několikrát spolupracoval na provedení Händelova oratoria Saul. Poslechněte si záznam Poledního koncertu.

My jsme Andrease Scholla přímo při výuce navštívili s mikrofonem a přenosovou technikou v rámci Poledního koncertu z Holešova v úterý 11. srpna. Ptali jsme se na podobné workshopy v cizině, srovnávali práci na kurzech se Schollovou pravidelnou výukou v Salcburku a během živě vysílané reportáže nahlédli i do jeho lektorské kuchyně.

Vojtěch Babka natáčí s Andreasem Schollem na masterclass v rámci Letní školy barokní hudby

Vedle Andrease Scholla uslyšíte také reportáž ze zkoušky na závěrečné koncerty holešovské Letní školy, které letos vévodí Johann Sebastian Bach. V dalších vstupech promluví manželé Tereza a Roman Válkovi, houslisté Peter Zajíček a Josef Žák, či sopranistka Kristýna Vylíčilová, která s Andreasem Schollem účinkovala v produkci Händelova Saula, a sem do Holešova přijela na jeho masterclass. I ona nám popíše, jak hodiny s hvězdným kontratenoristou probíhají.

Spustit audio