Jejich jedinečný krajový recept na křupavé preclíky má prý počátky už v 17. století
Nebýt prababičky z Bordovic a vzpomínek na kdysi pravidelné rodinné víkendové pečení, možná by dnes Filip a Lukáš Mrózkovi měli každou sobotu a neděli volnou. Protože se ale rozhodli vzkřísit oblíbenou a skoro zapomenutou recepturu a rozjet vlastní podnikání, mají se mladí studenti co otáčet.
Filip připravuje a krájí těsto a obsluhuje troubu. Lukáš je zase specialista na válení či „šulání" preclíků. Sehraná dvojice bratrů Mrózků ze Starého Města u Frýdku-Místku stojí za výrobou Filukových preclíků, které ručně pečou podle staré krajové receptury a know-how prababičky z Bordovic.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.