Jejich medailové naděje zmařil jediný let. „Takhle jsme si Tokio nepředstavovali,“ shrnují čeští beachvolejbalisté

Jejich boj o medaile skončil ještě dřív, než mohl vůbec začít – a za všechno mohl jediný let olympijským speciálem.

Čeští plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner odlétali do Tokia s velkými ambicemi. Pak se ale Ondřej na cestě olympijským speciálem nakazil covidem-19, následovala dlouhá izolace, kontumace prvního zápasu a nakonec pozdní nástup do turnaje a také neúspěšný boj o postup ze skupiny.

Čtěte také

Na osudný let dnes oba vzpomínají se smíšenými pocity. „Byl to náš první let olympijským speciálem vůbec, atmosféra byla úžasná. To, jak to dopadlo, je smutné. A myslím, že to není poslední zpráva týkající se onoho letu. Jak to hezky začalo, tak se to postupně začalo řítit ze skály,“ vzpomíná David Schweiner.

Necítil jsem se ohrožen. Samozřejmě, byl jsem trochu překvapen. Všichni, kdo trávili během pandemie spoustu času na cestách, byli zvyklí, že se pravidla striktně dodržují, zase bych ale neřekl, že bychom na sebe v letadle z pěti centimetrů plivali,“ dodává Ondřej Perušič.

Právě on se v letadle koronavirem nakazil. „V tu chvíli není moc času přemýšlet. Sbalil jsem se, šel na kontrolní PCR test a doufal, že bude negativní. Nebyl,“ krčí rameny.

Neúspěch je stále čerstvý

Olympiádu v Tokiu jsme si zkrátka představovali jinak. Je těžké na ní teď hledat něco pozitivního, věříme ale, že to v budoucnu přetavíme do další motivace a extra práce,“ shodují se Ondřej a David.

Jak říkají, sportu se nyní chtějí věnovat naplno. Jedno důležité „ale“ ovšem dodávají: „Ani jeden jsme nikdy neviděli svou budoucnost v profesionálním sportu do pozdního věku. Už teď jsme byli domluvení, že si po sezoně sedneme a budeme řešit, co dál.“

Pokusí se tedy beachvolejbalová dvojka o úspěch na olympijských hrách v Paříži? A jaké mají další plány? Poslechněte si celý rozhovor. 

Spustit audio

Související