Jen abyste se nedívali víc na ruchaře než na nás, směje se před rozhlasovou hrou živě herečka Libuše Švormová

15. září 2021

Tuto neděli 19. září po 20:00 proběhne na Dvojce přímý přenos rozhlasové hry Vraždy v ulici Morgue. V jedné z rolí se představí herečka Libuše Švormová. Jak se připravuje? Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

Projektem rozhlasové hry živě se Český rozhlas vrací k 70 let zapomenuté tradici. „Ani já rozhlasovou hru živě nikdy nedělala,“ prozrazuje v pořadu Blízká setkání Libuše Švormová. „Kdysi jsem dělala v televizi živě Hříchy pátera Knoxe. A to byl nervák. Takže jsem se toho trošku děsila. Teď to ale zaplaťpánbůh zkoušíme.“

Čtěte také

„Ta moje role ale není největší. Je to taková zábavná paní. Mně se ta Poeova povídka strašně líbí, takže to dělám ráda. A do toho tam ty zvukaři dělají všechny ty zvuky… Já se jich ptala: Pánové, to tam budete vidět? No tak aby se lidi nedívali víc na vás než na nás.“ Rozhlasová hra živě se odehraje i s diváky a Dvojka ji bude živě streamovat i ve videu.

Angelika? Radši bych babičku

Libuše Švormová je známá hlavně díky dabingu. Dabovala kultovní Angeliku i paní M. v Jamesi Bondovi. Jako herečka ztvárnila nespočet postav. „ Režiséři mě často obsazovali do záporných rolí, ale já bych si ráda zahrála třeba babičku Boženy Němcové,“ prozrazuje moderátorce Adéle Gondíkové.

Proč má ráda detektivky a ke kterým knihám se ráda vrací? To se dozvíte v pořadu Blízká setkání.

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.