Ježdění v provozu pro mě není, překvapuje motocyklový závodník. Jeho rekord je 270 km za hodinu

11. květen 2022

Patrik Homola prozradí, jak člověk stane motocyklovým závodníkem. Co je při jízdě na motorce nejdůležitější a jaká motorka je nejlepší pro začátek? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Do Klubu Rádia Junior přišel motocyklový závodník Patrik Homola. S fanynkou motorek moderátorkou Janou Rychterovou si tedy měli opravdu co říct.

Na silnici ho nepotkáte

Lákaly Patrika motorky už jako malého kluka? „Nejsem dítě z motocyklové rodiny. K ježdění jsem se propracoval sám, abych se nějak dostal do školy,“ prozradil Patrik.

Kurz bezpečné jízdy na motorce

Kdo by si myslel, že na silnici může potkat Patrika na motorce, plete se. Patrik si totiž na motorku běžně nesedá. „Ježdění v provozu pro mě není, motorku jsem si nechal jen na okruhy a na závodění. Provoz v dnešní době je pro mě džungle,“ vysvětluje. Na okruhu jel nejrychleji 270 km za hodinu.

Helma, helma, helma!

Patrik Homola působí i jako instruktor bezpečné jízdy. Na motorce se můžou projet dokonce i děti. Od deseti let se to dá vyzkoušet v některém z motocyklových klubů.

Co Patrik ale považuje za úplně nejdůležitější věc? Mít helmu na hlavě, ať už se jezdí na kole, na čtyřkolce nebo na motorce. „Motosport je nádherný a vzniká tam spousta přátelství. Ale určitě bych začal helmou. Prosím!“ dodává důrazně.

Jaké závodní číslo nosí Patrik Homola na své závodnické kombinéze? Proč závodníci „brousí“ asfalt v zatáčkách kolenem? Poslechněte si celý Klub Rádia Junior a dozvíte se to.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Jana Rychterová , kpe
Spustit audio

Související