Ježíškova vnoučata odstartovala. 2 200 přání opuštěných seniorů čeká na splnění

13. listopad 2017

Dnes 13. 11. ve 13 hodin 11 minut zahájil Český rozhlas projekt Ježíškova vnoučata. Na internetové stránce www.jeziskovavnoucata.cz je volně přístupná databáze dárků a přání 2 200 opuštěných seniorů. Potenciální dárci se mohou okamžitě registrovat a začít jednotlivá přání plnit.

Aktuálně je do projektu Ježíškova vnoučata přihlášeno celkem 332 domovů a zařízení pro seniory napříč celou Českou republikou a systém v tuto chvíli eviduje 2200 přání. „Dnešní den patří všem dárcům, kteří babičkám a dědečkům z domovů pro seniory mohou udělat radost nejen o letošních Vánocích. Vyberte si přání, zarezervujte jej a splňte,“ řekl šéfredaktor Zpravodajství a publicistiky Českého rozhlasu a vedoucí projektu Ježíškova vnoučata Martin Ondráček.

Projekt Ježíškova vnoučata doprovází nejen rozhlasová kampaň na všech stanicích Českého rozhlasu, ale i tři úplně nové televizní spoty, jež budou k vidění především na sociální síti Facebook @jeziskovavnoucata.

„Velmi se těším, až si naši příznivci přečtou zveřejněná přání a sami se budou moci přesvědčit, jak se s přibývajícím věkem znovu vracíme do dětství v tom nejlepším slova smyslu. Jak nám opět stačí zdánlivá drobnost, aby nás třeba jen někdo poslouchal nebo si s námi četl,“ dodala redaktorka Českého rozhlasu Vysočina a zakladatelka projektu Ježíškova vnoučata Olga Štrejbarová.

Mezi přání seniorů patří například setkání s vysněnými idoly, nejrůznější dobroty, výlety a vidina dobrodružství.

Domovy pro seniory a další státní i nestátní zařízení, která se starají o osamělé lidi, se mohou do projektu zapojovat i nadále. Registrace je možná na mailu vnoucata@rozhlas.cz.

Spustit audio