Jihočeská běžkařka Barbora Havlíčková vybojovala letenku na olympiádu mládeže

28. leden 2016

Jihočeský kraj vždy patřil mezi líhně talentů běžeckého lyžování. A platí to i dnes. Aktuálně je asi největším talentem Barbora Havlíčková z Fischer Ski klubu Šumava Vimperk. Dokonce si vybojovala letenku na olympijské hry mládeže.

Na nominačních závodech ve Vrchlabí vyhrála všechno, co se dalo - klasický sprint i volnou pětku. „Byla jsem trochu víc nervózní, protože se jednalo o jeden z nejdůležitějších závodů, ale naštěstí to dobře dopadlo,“ komentovala.

Olympijské hry mládeže se budou konat v norském Lillehameru. Z České republiky poletí jen dva závodníci - Adam Matouš z Jilemnice a Barbora Havlíčková z Fischer Ski clubu Vimperk.

„Konkurence tam bude velká a já budu nejmladší, takže bych byla velice spokojená, kdyby se mi ve volné pětce podařilo umístit v první patnáctce. Celé olympiády se zúčastní kolem 1100 sportovců. Moc se těším, bude to jedna z největších akcí, na jaké jsem byla,“ dodala.

Hry se uskuteční od 12. do 21. února. Zatím Barbora Havlíčková trénuje doma ve Vimperku nebo v okolí Zadova. Jezdí ale i do zahraničí.

Běžkařka Barbora Havlíčková z Vimperka
autor: kaj
Spustit audio