Jihočeský baseballista Martin Mužík bude hrát v Austrálii. Jediné, čeho se bojím, jsou hadi, říká

10. říjen 2022

Baseballista Martin Mužík je jedním z nejúspěšnějších jihočeských sportovců. Prožil úžasný závěr sezony. V reprezentačních barvách se výraznou měrou podílel na postupu na World Baseball Clasic a v extralize pomohl k záchraně Hluboké nad Vltavou. Teď odlétá za sportem do Austrálie.

Baseballovému týmu Hluboké nad Vltavou podle něj uškodil odchod tří klíčových hráčů, kteří se vrátili do Ameriky, a výměna trenéra. „Nebylo to úplně optimální, výkony šly postupně v sezoně dolů. Když jsme šli do baráže, trochu jsme se chytli za nos, protože každý se chce udržet v extralize, a zabrali jsme,“ vypráví.

Martin Mužík si ale zahrál i v reprezentaci, která slavila výjimečný úspěch. Pro hlubockého baseballistu byl postup na World Baseball Clasic vlastně splněním sportovního snu. „Byla to neskutečná zkušenost. V prvním zápase jsme prohráli 21:7 se Španělskem, jak řekl náš trenér, dostali jsme se do pekla a jediná cesta byla nahoru. Podařilo se nám porazit Francii, Německo. Tyhle týmy měly na soupiskách spoustu profesionálů, kdežto my jen dva, a ti už profesionálně nehrají. O to bylo vítězství cennější,“ vzpomíná.

A možná i proto přišla nabídka z Austrálie, kam ještě teď na podzim Martin Mužík odletí. „Budu hrát druhou nejvyšší ligu, jedu na půl roku do města Adelaide. Jediné, čeho se bojím, jsou hadi. Nemám je moc rád a tam je osmdesát procent těchto potvor jedovatých,“ směje se.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související