Jiří Berounský: Domobrana v Česku?

8. říjen 2019

Občas se o tom můžeme dočíst v různých periodikách.

Totiž o nutnosti vytvořit jakousi domobranu, protože země může být ohrožena mnohými nebezpečími, jichž žádná vláda nedbá, a proto musí aktivně reagovat samotní občané.

Čtěte také

Nejčastějším nebezpečím je prý příchod tisíců agresivních migrantů. Je třeba se ovšem připravit i na válku proti NATO. Znovu nás o této těžko uvěřitelné víře domobranců informovaly v poslední době Lidové noviny. Ministerstvo vnitra i civilní kontrarozvědka BIS však v takových spolcích, to znamená i v tak zvané Národní domobraně, vidí bezpečnostní riziko, a proto ji chce postavit mimo zákon.

Bezpečnostní informační služba dokonce před aktivitami domobranců varuje, Ministerstvo vnitra ve svých zprávách o extremismu upozorňuje, že při různých, společensky  vypjatých situacích by jejich členové mohli jednat na vlastní pěst. Proto se vnitro prý rozhodlo, že domobranectví by mohlo být již brzy zákonem zakázáno. Za porušení zákona je navrhována vysoká pokuta.

Hamáček řekl, že „navrhovaný zákon by měl jednoznačně stanovit, že v Česku jsou různé nelegální paramilitární struktury, které by si mimo právní rámec činily nárok na nahrazování jejího bezpečnostního systému“.

Dobré úmysly

Jejím členům, kteří nosí maskáčové uniformy, hlídkují na hranicích a učí se zacházet se zbraněmi, se to samozřejmě nelíbí.

Čtěte také

Podle slov jejich šéfa, jímž je lékař a bývalý voják, jenž se zúčastnil misí našich vojáků v Bosně, Afghánistánu a Kosovu, podplukovník v záloze Marek Obrtel, se nehodlají vzdát.

Sám jejich velitel uvedl v rozsáhlém prohlášení, že vždy jednali v rámci zákonů a že jejich hlavním úkolem je za výjimečných okolností bránit vlastní domovinu, a to je zřejmě špatně. Potom i na ministra vnitra Hamáčka, který prý zrazuje svou vlast a její občany, útočí.

Nezbývá než dle Lidových novin citovat: „je naprosto bezskrupulózním slouhou cizích mocností, bratříčkuje se s muslimskou komunitou v Česku a zobe jí z ruky. A dále: vypouští z úst výroky, nad kterými zůstává rozum stát a při nichž v souvislostech se situací v západní a severní Evropě stydne krev v žilách“.

02162914.jpeg

Domobranci i jejich šéf jsou jistě vedeni dobrými úmysly. Připomíná nám to i dobré úmysly v představách nedávno odsouzeného důchodce, který chtěl vykolejením vlaku upozornit na muslimské nebezpečí, jež na nás číhá. Stal se tak prvním českým teroristou, který chtěl zabránit neexistujícímu teroru.

Autor je publicista

Spustit audio