Jiří Marek: Panoptikum hříšných lidí II. Rada Vacátko na stopě dalších případů

18. duben 2021

Případy vrchního policejního rady Vacátka a jeho detektivů z pražské „Čtyřky“ patří mezi nejpopulárnější české kriminální povídky. Zásluhu na tom bezpochyby má i jejich filmové zpracování.

Čte: Martin Stránský
Připravil: Dominik Mačas
Režie: Natálie Deáková
Natočeno: 2015

Z knižní trilogie Jiřího Marka jsme pro vás vybírali ty méně známé příběhy. Všechny volně vychází ze skutečných případů. Jiřího Marka k nim inspirovaly soudničky novináře Františka Gela.

V četbě se budeme věnovat třem případům: v prvním hrají hlavní roli atrapy dynamitových patron, ve druhém půjde o únos dcerky bohatého pražského lahůdkáře a ve třetím o vraždu záletné paničky.

Spustit audio

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.