Jiří Smejkal: Ve čtvrtfinále proti Němcům budeme muset předvést nejlepší výkon na turnaji

České hokejisty čeká ve středu trénink v Tampere a pak přesun do Helsinek. Ve finském hlavním městě pak ve čtvrtek nastoupí ke čtvrtfinálovému duelu světového šampionátu proti Německu. Klíčové střetnutí začne v 15:20 a v přímém přenosu na Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport ho budou komentovat Petr Kadeřábek a František Kuna. Fanděte společně s námi a posuňte české hokejisty do medailových bojů!

Po posledním utkání českého týmu v základní skupině se věci daly do pohybu. Nejvíce práce to znamená pro kustody, kteří musí přestěhovat výstroj a výzbroj o 180 kilometrů jižněji do Helsinek. Ale družstvo trenéra Jalonena má jasný cíl se do Tampere zpět vrátit, protože se chce zapojit do medailových bojů, cesta vede přes vítězství ve čtvrtfinále proti Německu.

„Kdyby nám někdo před mistrovstvím řekl, že půjdeme na Němce, tak bychom to brali. Všichni jsme věděli, že rozhodujícím zápasem bude čtvrtfinále. Máme teď velkou šanci jít dál, ale budeme muset předvést nejlepší výkon na turnaji, abychom se posunuli do semifinále,“ uvědomuje si Jiří Smejkal.

Čtěte také

Německo si svými výkony na turnaji získalo velký respekt, jako jediný tým dokázalo potrápit jinak suverénní Švýcarsko. Jejich postavení v tabulce skupiny A navíc není osamoceným výstřelem. Před čtyřmi roky brali Němci na olympijských hrách stříbro a loni si na šampionátu na rozdíl od Čechů zahráli semifinále.

Kdy ve Finsku hrají Češi?

  • 14. května Česko – Velká Británie 5:1
  • 15. května Česko - Švédsko 3:5
  • 17. května Česko - Rakousko 1:2 po samostatných nájezdech
  • 19. května Česko - Lotyšsko 5:1
  • 21. května Česko - Norsko 4:1
  • 23. května Česko - USA 1:0
  • 24. května Česko - Finsko 0:3

Čtvrtfinále

  • 26. května 15:20 Česko - Německo

Jak nás naladíte?

Nenechte si ujít skvělou hokejovou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Radiožurnál Sport vám také přináší ohlasy hráčů a trenérů, reportáže ze zákulisí světového šampionátu.

Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Petr Kadeřábek , rej
Spustit audio

Související