Jóga z vás neudělá milionáře, ale spokojeného člověka ano

21. prosinec 2022

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly Honzu Vrbu, který je advokátem a nějaký ten pátek i nadšeným jogínem v Liberci. S ním si povídaly o pozici vrány i o tom, jak na józe pouštět větry.

Ivanku zajímalo, jak se právník dostane k činnosti lektora jógy. Honza začal vyprávět o tom, že mu šlo původně o hubnutí a zdravý životní styl, ale pak si jógu včetně její spirituální části zamiloval.

Zuzanu samozřejmě nejvíc interesovalo, jak zabránit tomu, aby si na lekci někdo upšoukl a Honza na to říkal, že stačí ovládat takzvanou mulabandu. Ivanka povídání o pšoucích rozvedla v tom smyslu, že by za prdění mohly být finanční sankce.

Dále se probíraly finance spojené s povoláním lektora. Honza říkal, že věnovat se jen józe si zatím nemůže dovolit, protože také platí složenky, ale že alespoň v rámci advokacie přesedlal na realitní právo, aby si nekazil dobrou náladu plynoucí ze cvičení pozdravů slunci.

Nebyly by to Buchty, kdyby se nedotkly i zcela jiných témat řeč se stočila na rostlinné vůně, které produkují ženy, merino, smrt během lekce, Zuzanino těhu období, vzrušivost mužů na józe a kapitalismus.

Honza pak na závěr tajemně poznamenal, že odejdeš-li před šavásánou, zabiješ jednorožce, a mohlo se jít domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že by vám prospělo položit se naplno do pozice holuba nebo spokojeného dítěte.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.