Jsme vděční za film Kokosy na sněhu. Bez něj by o nás nikdo nevěděl, směje se bobista Dvořák

3. listopad 2021

Hostem Davida Novotného v talkshow Na place je bobista a bývalý atlet Dominik Dvořák. Jak rozšířený je v Česku tento sport? Jak důležitý je start? Jak se bob vůbec řídí? A jaký rozdíl je mezi boby jednotlivých reprezentací? Poslechněte si celý rozhovor!

Dominiku, ty jsi bobista. To je v Česku docela neobvyklá disciplína. 

Docela ano, nejvíce tomu pomáhá film Kokosy na sněhu. Jsme za ten film vděční, protože jinak by o nás nikdo nevěděl. Vždy, když řeknu, že dělám boby, tak si lidé vzpomenou na tento film.

Čtěte také

Jezdíš ve dvojbobu, nebo ve čtyřbobu? 

Pilotuji jak dvojku, tak i čtyřku. Ve čtyřbobu jsou za mnou tři další a ten nejlepší z nich se mnou potom jde do dvojbobu.

Ty jsi ale nezačínal jako pilot, ne?

Většina z nás jsme bývalí atleti. Já jsem dělal desetiboj a byl jsem takový multitalent na všechno. Je to už docela dlouhou, kdy za mnou přišel náš současný předseda svazu a zeptal se mě, jestli bych to nechtěl zkusit. Byl jsem vysoký. A proto, aby člověk dělal boby, tak je předpoklad, že musí mít váhu, být silný a rychlý.

Mě to zajímalo, protože atletika pro mě byla taková monotónní. Říkal jsem si, že by boby mohly být zajímavé. Jel jsem na dvě soustředění a bylo to něco nového. Strašně mě to chytlo a v zimě jsem s nimi jel na led. Poprvé jsem to sjel a chtěl jsem hned znovu.

Talkshow Na place každou středu na Radiožurnálu Sport
autoři: David Novotný , vla

Související