„Jste jako Tálibán.“ Hollywood kritizuje texaskou vládu za zákaz potratů

7. září 2021

Minulou středu prošla v americkém státu Texas nová legislativa, která zakazuje provádět potrat po šestém týdnu těhotenství, a to i v případě incestu nebo znásilnění. Kdo z hollywoodských osobností přirovnal texaskou vládu k afghánskému Tálibánu, kdo doporučil ženám nemít raději sex a kdo z celebrit se (zřejmě) nyní raduje? Zjistíte v novém dílu podcastu o popkultuře Kompot.

Herci Michael Rapaport a George Takei a řada jejich kolegyň, mezi nimi třeba Reese Witherspoon, Bette Midler nebo Alyssa Milano, se hlasitě ozvali proti novému texaskému zákonu, který zakazuje interrupce po šestém týdnu gravidity. Zpěvačku Billie Eilish zklamalo, že se o kontroverzní krok zajímá málo mužů. A jak reagovala o víc než padesát let starší Cher? Pusťte si nový Kompot.

@michaelrapaport

Rape in Texas? Who cares! Incest in Texas? STFU. Texas we have a HUGE problem. #abortion #texas #rapaportrants #rapaport

♬ original sound - michaelrapaport

Americká zpěvačka Lady Gaga vydala nové album remixů a potěšila tím posluchače i v České republice. Grafik Jakub Polách, který provozuje úspěšné fanouškovské účty Gaga česky, se rozhodl vzdát umělkyni hold velkým plakátem v Brně a skrze QR kód nabídnout kolemjdoucím, aby si čerstvou desku poslechli sami. A je z toho mezinárodní senzace. Poslechněte si víc v Kompotu.

Proč se podívat na novou soutěž Souboj na talíři a na co se můžete těšit na podzim v českých televizích? Dejte si čerstvý Kompot a sledujte nás na Instagramu a Twitteru!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.