To jste s Výbornou v Míru neslyšeli! Projděte se s Albertem Čubou zákulisím ostravského divadla

31. leden 2022

Je asi hodina a půl před začátkem přenosu Výborná v Míru a zakladatel a zároveň majitel čím dál populárnějšího ostravského divadla zve dramaturga Tomáše Černého a Lucii Výbornou na prohlídku. Mají v Míru svého vlastního ducha? K čemu potřebuje divadelní ansámbl nahrávací studio? Proč v Míru nepodceňují moderní technologie? A co dělá Robin Ferro předtím, než jde oslňovat diváky na jeviště? Poslechněte si celý záznam rozhlasové prohlídky zákulisí Divadla Mír. 

Čtěte také

Budova, kterou postavila sokolská obec ve 30. letech 20. století, má za sebou pestrou minulost. Ostraváci ji znali z normalizačních let jako Kino Mír. „Poslední film se tady promítal snad v roce 1992, potom tady byla tělocvična gymnastů a pak už budova chátrala,“ popisuje Albert Čuba.

Před spadnutím ji zachránili vietnamští obchodníci, kteří ji částečně zrekonstruovali a provozovali v bývalém kině tržnici. Ducha Míru vrátil až projekt nadšenců kolem Alberta Čuby. Divadlo Mír se během několika málo let stalo nejsledovanější novou kulturní scénou v republice.

autoři: Tomáš Černý , and
Spustit audio