Jubilant Jaromír Jágr: Nejtěžší je vyhrát olympiádu a nejspravedlivější získat Stanley Cup

15. únor 2022

Kulaté jubileum slaví 15. února hokejová legenda Jaromír Jágr. Stále druhý nejproduktivnější hráč zámořské NHL pokračuje v aktivní kariéře i více jak 33 let poté, co poprvé nastoupil za mateřské Kladno. „Můj cíl je momentálně pomoci týmu, aby hrál co nejlépe a je mi jedno, jestli budu hrát v první nebo ve čtvrtý lajně,“ říká dvojnásobný vítěz Stanley Cupu a olympijský vítěz z Nagana. Jeho bohatou kariéru rekapituluje společně s redaktorem Radiožurnálu Sport Janem Pěruškou.

Čerstvě padesátiletý Džegr se po letech strávených v top klubech zámořské NHL vrátil do rodného Kladna, kde je vlastníkem extraligového klubu Rytíři Kladno a je stále platným členem na ledě. Jaký má recept na hokejovou dlouhověkost? Proč už by nemohl hrát v nejlepší soutěži světa? Slavná šedesátosmička popisuje i proč je nejtěžší vyhrát olympiádu a že nejspravedlivější je zisk Stanley Cupu.

Redakce Radiožurnálu Sport se přidává ke gratulantům a přeje české hokejové legendě hlavně hodně zdraví. Co dalšího prozradil slavný člen Triple Gold Clubu? Poslechněte si celý rozhovor s jubilantem.

autoři: Jan Pěruška , rej
Spustit audio

Související