Kadlec nastoupil proti svým. Měl jsem strašně zvláštní pocit, řekl po remíze Sparty s Fenerbahce

20. červenec 2016

Plzeň a Sparta, nejlepší dva české fotbalové kluby uplynulé sezony, zakončily přípravu na nový ročník bezgólovými remízami. Plzeň ji uhrála s Lokomotivem Moskva, Sparta zase s Fenerbahce. Za pražský klub poprvé po svém návratu nastoupil obránce Michal Kadlec, který do Sparty přestoupil právě z Istanbulu.

„Měl jsem strašně zvláštní pocit. Před zápasem jsem byl i docela nervózní, což normálně nebývám. Každému bych přál hrát tři roky za klub, jako je Fenerbahce, a pak ho mít na generálku,“ řekl Kadlec.

V létě 2008 odešel ze Sparty do Německa a teď se po osmi letech oklikou přes Turecko do pražského klubu vrátil. A zřejmě má prsty i v tom, že pražský klub hrál poslední předsezónní duel právě s Fenerbahce.

„Volal mi manažer Fenerbahce, jestli bychom si nedali přátelák. Předal jsem to na vedení Sparty a pak se to domluvilo. Byl jsem v kontaktu s oběma stranami, chtěl jsem, aby to dopadlo,“ neskrýval obránce.

Spíše než na dojemné okamžiky byl trenér Sparty Zdeněk Ščasný zvědavý na to, jak se Kadlecovi bude dařit ve stoperské trojici s Jakubem Brabcem a Mariem Holkem. Výsledek 0:0 napovídá, že špatné to nebylo.

„Nejen Michal, ale celá obrana podala vynikající výkon. Všichni tři hráli nadstandardně dobře,“ zhodnotil kouč Ščasný.

Kadlec a celá Sparta už nyní vyhlížejí třetí předkolo Ligy mistrů se Steaou Bukurešť, které Pražany může přiblížit ke štědrým odměnám i základní skupině Champions League.

„Defenziva je, myslím si, dobrá. V ofenzivě jsme měli také šance. Ještě to zkusíme do příštího týdne vyladit, abychom zápas se Steaou vyhráli,“ dodal Kadlec.

autoři: mch , Radek Šamša
Spustit audio