Kam zmizel ten starý banger? Poslechněte si archivní prototrapové hymny i nejčerstvější housové odrůdy

6. leden 2022

Náruč Flámu je široká a otevřená takřka všemu, přesto nám toho loni spoustu stačilo proklouznout ušima. Klubové resty jsme se tak snažili částečně doplnit alespoň v premiérovém díle roku 2022.

Kdo ve dvaceti nedělal dekonstruovanou club music, nemá srdce; kdo ve třiceti neskládá ozajstný house, nemá rozum. Parafrází citátu známého milovníka velkých doutníků by šla docela dobře popsat situace opakující se u tolika z našich oblíbených tvůrců. Dřívější experimentátoři a pokušitelé formy i žánrů se nakonec usídlili u produkování příjemného, ale přece „jen“ housu.

Dva představitelé labelu Night Slugs na to ostatně mají i nové jména, a tak L-Vis 1990 teď už nějakou dobu hýbe parkety jako Dance System, zatímco ikonický inovátor Girl Unit chrlí do světa skvělé house hymny jako Hysterics. Ne že by nám to příliš vadilo, ale občas se hodí zavzpomínat na ten starý banger. Wut? Však víte.

Jak vypadá Flumeův pes a proč jako smažené kuře? A jak chutná Crème anglaise? Poslechněte si první flámovou vlaštovku roku 2022!

autoři: Kewu , Jan Bárta
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.